ЕК ни информира до дни за парите за бежанците, съобщи О. Златев

ЕК ни информира до дни за парите за бежанците, съобщи О. Златев
Най-важната поука е, че членството на България в Европейския съюз носи ползи за всички нас; че с помощта на финансовите средства, техническата помощ, която ние получаваме, животът на хората започва да се подобрява, заяви Златев. Снимка: www.europe.bg
A A+ A++ A

България очаква до няколко дни да получи решението на Европейската комисия за размера на помощта, която ще се ни отпусне за справяне с кризата с бежанците, заяви Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в България, пред Нова телевизия.

„Добре е всички ние да извлечем добри поуки как да се справим, защото за съжаление тези ситуации ще продължат и за в бъдеще. Най-важната поука е, че членството на България в Европейския съюз носи ползи за всички нас; че с помощта на финансовите средства, техническата помощ, която ние получаваме, полека-лека животът на хората започва да се подобрява. За съжаление ние понеже сме тук, живеем малко по на юг и сме по-темпераментни хора, всичките искаме може би нещата да се случват малко по-бързо, имам предвид подобряването на благосъстоянието. То явно не се случва поради много причини, една от които е, че за първи път ни се случва такова нещо, ние досега сме били в съвсем друга обществено-политическа система, сега живеем в нова", коментира Златев.

Според него,  най-важната поука е тази, че България е направила своя цивилизационен избор да стане член на Европейския съюз и оттам насетне да работи здраво, за да успее да се възползва в максимална степен от ползите, които има от това членство.

#Огнян Златев #Златев #ЕС #ЕК #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници