ГЕРБ няма да допуснат затваряне на границата за бежанци, заяви Цветанов

ГЕРБ няма да допуснат затваряне на границата за бежанци, заяви Цветанов
Изпълнителната власт в лицето на министър-председателя нямат представителство в този важен дебат, заяви Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ ще отхвърли проекторешението за затваряне на границата за бежанци,  заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Изявлението бе направено при обсъждането на проекторешение за недопускане на имигранти от Близкия изток и Северна Африка, включително и бежанци от Сирия на територията на България.

„ГЕРБ ще изразят своята позиция, когато пристъпим към обсъждане. Важно е да се знае какви са проблемите. Изпълнителната власт в лицето на министър-председателя нямат представителство в този важен дебат”, заяви Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

Той уточни, че има публично разминаване на позициите на правителството по темата с бежанците – вътрешният министър казва, че има възможност за затваряне на границите, а военният министър казва, че не можем да затворим границите.

"България има задължения по договорите, които сме подписвали", посочи Цветанов.

Според него правителството няма адекватна политика за бежанците.

"Слабост на правителството сега е, че няма никаква информационна политика и диалог с местната власт. Престъпността се увеличи, а правителството не предвижда никакви последващи мерки. Всяка държава от ЕС винаги е била солидарна при подобни проблеми. В ЕС живеят над 1 милиона българи”, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

#Цветан Цветанов #Цветанов #ГЕРБ #бежанци #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници