Парламентът не може да работи дълго по този начин, казва Стоилов

Парламентът не може да работи дълго по този начин, казва Стоилов
На въпрос дали се обмислят промени в правилника на НС, за да се гарантира кворум, Стоилов отговори: „Може да се мисли за промени в правилника, но смятам, че това не е основното средство. Основните средства са политически и организационни”. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание не може да продължи дълго да работи по този начин, заяви Янаки Стоилов от „Коалиция за България“, след проваленото поради липса на кворум заседание на парламента.

„Все още няма парламентарна криза. По този начин Народното събрание не може да издържи дълго, но ние смятаме то да работи ритмично. Ако не се осигури тази ритмична работа, тогава няма и основание да се търси продължаването на неговия живот”, каза още Стоилов.

На въпрос дали се обмислят промени в правилника на НС, за да се гарантира кворум, Стоилов отговори: „Може да се мисли за промени в правилника, но смятам, че това не е основното средство. Основните средства са политически и организационни”.

„Най-голямата парламентарна група днес се отказа от едно от най-важните средства, с които разполага – парламентарния контрол. След като тя се отказа да аргументира внесения от нея вот на недоверие, не трябва да се учудваме, че тези обичайни форми на контрол също могат да бъдат жертвани в името на определени тактически и политически цели. Може би и заради наличието на някои въпроси, на които трябваше да отговаря министъра на вътрешните работи”, коментира Янаки Стоилов.

#Янаки Стоилов #Парламент #Народно събрание #кворум #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници