ГЕРБ и ДПС се скараха за шефското място в делегацията в НАТО

ГЕРБ и ДПС се скараха за шефското място в делегацията в НАТО
ГЕРБ предложи за председател Доброслав Димитров, а от ДПС за председател беше предложен Четин Казак. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите се скараха за председателското място в постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО. ГЕРБ предложи за председател Доброслав Димитров, а от ДПС за председател беше предложен Четин Казак, предаде агенция „Фокус“.

„Тъй като тази делегация е една от най-важните в Народното събрание и има две предложения за председателски места, изборът на председател да бъде на ротационен принцип“, предложи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

Йордан Цонев от ДПС не се съгласи с предложението.

„След като ПГ на ГЕРБ смята, че с това гласуване отстъпваме от принцип да се работи конструктивно, съм длъжен да обясня, че това не е така. Съвсем конструктивно ви се предложи да оглавите председателството на две делегации – вие отказахте. Вие отказвате да влезете в ръководствата на парламентарни комисии, на две делегации. Аз ако реша да ви се подигравам, ще ви се подигравам качествено. Сега решавате, че точно тази делегация на НАТО ви се полага. Първо, нямате никаква заслуга за членството на България в НАТО, защото бяхте в политическото небитие. ДПС има исторически и съществени заслуги за членството на България в НАТО. Това го знаят в НАТО, в ЕС и цяла България. Ще бъде избран председател на тази делегация член от ДПС“.

Депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев му отговори, че ДПС има заслуги в тайните служби.

„Имата заслуги в тайните служби, това значи, че трябва да ви пратим за шеф на ЦРУ“, пошегува се Велчев.

#ДПС #ГЕРБ #Народно събрание #Четин Казак #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници