Мария Силвестър: Не вярвам в понятието „ВИП“

Мария Силвестър: Не вярвам в понятието „ВИП“
Снимка: Васил Германов
A A+ A++ A

Мария Силвестър е българска телевизионна водеща, модел и актриса. Позната е на зрителите като водеща и репортерка - от предаванията „Тройка по никое време“ пo Tв7, Вечерното шоу на Азис по Про.БГ/Тв2, „Красива наука“ (заедно с ядрения физик Леандър Литов) по БНТ, от комедийния сериал „Тя и той“, танцувалното риалити по Нова телевизия „ВИП денс“, където участва в един отбор с Боби Турбото и двамата са сред фаворитите на публиката. Към момента е едно от лицата на седмичното токшоу по БНТ 1 „Неделя по три“.

Мария, познаваме те от телевизионния екран с провокативните ти изяви. Провокират ли те риалити форматите, които се излъчват в момента?

Била съм в два, да речем, подобни. „Животът на другите“ за БНТ и „ВИП денс“. Имах късмета те да имат кауза. Единият съпоставяше живота на различни хора, а другият ме накара да танцувам, така както не съм мислела, че мога. Определено и двата формата ме обогатиха и си спомням за тях с прекрасно чувство. Но да участвам във формат, в който да стоя по пижама и да чакам да ме провокират, за да стана интересна - не мисля, че бих се съгласила. Не и без определена кауза. Освен това аз си доставям това усещане и сама, в материалите, които снимам.

Дали шоу програми като „ВИП брадър“ наистина са представителна извадка на българите?

Не съвсем, според мен. Или поне така ми се иска. По принцип ВИП не е представителна извадка и на самото себе си тук, в България. Не питате точния човек, аз не вярвам в това понятие по принцип и май не мога точно да отговоря.

Кое от риалититата сега е най-интересно за теб и защо?

Следя ги, но по-скоро за да знам какво става. Не ме привличат за дълго, за съжаление. Сериалите в момента са по-актуални, според мен. Следя „Четвърта власт“, който стартира скоро, и „Дървото на живота“, и то заради актьори, които ми е приятно да гледам и които няма да гледам в никое реалити... познайте защо!

Би ли се съгласила да участваш в някое от тях и кое?

Предлагате ли ми? Бих се съгласила само ако има добра кауза. Нещо смислено.

По какъв начин такъв тип предавания се отразяват на възпитанието в едно семейство и на какво ни учат?

Ако отговоря на този въпрос, има вероятност да бъда крайна. Не смятам, че се отразяват кой знае колко обогатяващо. Децата не трябва да гледат подобни формати. А те да възпитават големите - едва ли. По-скоро отразяват определена гледна точка и ако има някакво въздействие, то то е за самите участници. Експеримент, от който, ако оцелеят, може и да им бъде в полза. Психически имам предвид.

Ако имаш възможността да определяш програмите на телевизиите, какво би било приоритет за теб?

Не знам, не съм мислила за това. Но обещавам, че ако имам такава възможност, първа ще го съобщя. Аз лично предпочитам да гледам неща, свързани с изкуство, документални филми, игрални филми. Бих се изгубила с удоволствие в архива на БНТ. Само музика, танци и веселба искам да има, а ако може и красота!

И за финал – какво е мнението ти за българския зрител? Има ли той изградена култура?

Подценяват зрителя, според мен. Той забелязва всичко и не можеш да го излъжеш. Или ако някой го постигне, то е за кратко.

#БНТ #България #Вип Брадър #Мария Силвестър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници