Хейгъл обиколи границата между Северна и Южна Корея

Хейгъл обиколи границата между Северна и Южна Корея
Американският министър на отбраната Чък Хейгъл обиколи в понеделник границата между Северна и Южна Корея. Снимка: www.vesti.bg
A A+ A++ A

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл обиколи в понеделник границата между Северна и Южна Корея в началото на визитата си в ключови регионални съюзници при усилията да се спре програмата за ядрени оръжия на Пхенян, предаде АФП, цитирана от агенция „Фокус“.

Посещението на Хейгъл в Южна Корея и Япония последва признаците, че Северна Корея вероятно увеличава своето производство на ядрени оръжия, макар че в същото време призовава за възобновяване на шестстранните преговори за разоръжаване.

Очаква се посещението да подчертае важността на американския военен съюз със Сеул и Токио не само в контекста на Северна Корея, но също и на увеличаващата се стратегическа мощ на Китай.

Хейгъл обиколи демилитаризираната зона, описвана в миналото от бившия президент Бил Клинтън като „най-страшното място на света“, заедно с корейския си колега Ким Кван Джин.

Очаква се Хейгъл и Джин да проведат преговори, които вероятно ще се фокусират върху искането на Сеул за удължаване на военновременното командване на САЩ на южнокорейските войски.

#Чък Хейгъл #САЩ #Корея #Япония #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници