При боса на енергийната мафия ходят и политици, и бизнесмени, заяви Гамизов

При боса на енергийната мафия ходят и политици, и бизнесмени, заяви Гамизов
Искам да ми стане ясно прокуратурата честна ли е в действията си, което ще си проличи от по-нататъшните им действия, коментира Гамизов. Снимка: commons.wikimedia.org
A A+ A++ A

При боса на енергийната мафия Богомил Манчев са ходили всички, и бизнесмени, и политици, заяви Стефан Гамизов в студиото на Нова телевизия.

"Не съм 100% сигурен какво означаваше акцията на ДАНС и МВР. Искам да ми стане ясно прокуратурата честна ли е в действията си, което ще си проличи от по-нататъшните им действия. Засега те са подозрителни", коментира Гамизов акциите на МВР, Прокуратурата и ДАНС срещу енергийни компании, свързани с АЕЦ "Белене".

Според него, да започнеш в АЕЦ „Белене" бизнес с 18 милиона лева, е просто смешно. В проекта имало доказани злоупотреби за стотици милиони левове. И прокуратурата дотук не е направила нищо.

"А в същото време в един момент се появяват двама неуспели политици - госпожа Капон и господин Иван Иванов от ДСБ, които явно искат да се върнат на политическата сцена, изваждат едни фактури и изведнъж прокуратурата се разтича... Подозрително е, че магистратите не са се възползвали от доклада на АДФК за „Белене", добави Гамизов.

Той смята, че арбитражът ще бъде загубен умишлено за АЕЦ „Белене". Целта е след това да попитат българите: „Ще плащаме 1 млрд. на руснаците за загубеното дело, или ще строим Белене?".

„АЕЦ „Белене" няма да я има, защото ако я има, България ще умре. Яхти, частни самолети, алчни любовници и всякакви такива гнусотии на фона на умиращите българи, е доказателството за геноцида срещу нацията ни. Ние сме най-бързо изчезващата нация. И едно от нещата е фактът, че сме единствената нация, при която има организирана престъпност в енергетиката, а другата престъпност е директно контролирана от службите за сигурност. Добрите момчета в тая държава, сред които се смятам и аз, ще се бием в рамките на закона някак си да изведем обществото от това блато", допълни Стефан Гамизов.

#Стефан Гамизов #Гамизов #Белене #ДАНС #МВР #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници