Неяснотата в управлението на кабинета мотивира улицата, смята Румен Петков

Неяснотата в управлението на кабинета мотивира улицата, смята Румен Петков
Според Румен Петков, недемократично е несвикването на Национален съвет на партията, тъй като това означава еднолично взимане на решения на партийно ниво. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Върху БСП лежи огромна отговорност. БСП има задължение пред обществото, своите членове и симпатизанти, на които към този момент не отговаряме адекватно, защото демонстрираме един партиен, организационен нихилизъм, който няма равен на себе си, заяви Румен Петков в студиото на  БНТ.

"Като мандатоносител БСП трябва да носи отговорност за действието на правителството, а до момента няма оценка на партията за 100-те дни на кабинета "Орешарски", коментира бившият вътрешен министър.

Според Румен Петков,  недемократично е несвикването на Национален съвет на партията, тъй като това означава еднолично взимане на решения на партийно ниво.

„Аз питам за състава на кабинета, как участва мандатоносителят, каква е цената на подкрепата на „Атака”, за генезиса на кадровите решения - няма отговор. Има една поредица от грешки, една поредица от нерешени кадрови недоразумения и няма отговор. Липсата на яснота е най-лошото нещо в политиката и това мотивира убеждението за задкулисие, взимане на решения на тъмно. Неяснотата е част от мотивацията на улицата”, категоричен бе Петков.

Той коментира, че премиерът Пламен Орешарски е човек с изключително силни експертни качества, морал и ясна отговорност. По думите му кабинетът има много силни фигури в лицето на министри като Димитър Греков, Данаил Папазов и Ангел Найденов, но  министърът на регионалното развитие е недоразумение и продукт на ГЕРБ.

#Румен Петков #Петков #БСП #ГЕРБ #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници