Бежанският център в „Овча купел“ е пренаселен, заяви Фандъкова

Бежанският център в „Овча купел“ е пренаселен, заяви Фандъкова
Кметът на София информира СОС, че центърът за настаняване на бежанци в „Овча купел“ е пренаселен. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Йорданка Фандъкова информира Столичния общински съвет за ситуацията с приемането и настаняването на бежанци на територията на общината, предаде агенция „Фокус“.

„Капацитетът на центъра за настаняване в „Овча купел“, който е 800 души, е превишен – настанени са над 1000 души“, каза Фандъкова. Правителството взе решение за още 2 центъра – във „Враждебна“ и „Военна рампа“.

„Държавата е изправена пред предизвикателство за настаняването на бежанци. Безспорно това е важен хуманитарен ангажимент. Идват студени месеци. Трябва да се мисли за сигурността на хората, които живеят в близост до центровете. Необходим е държавен ресурс“, посочи още Фандъкова. Тя уточни, че през последните седмици се е увеличил броят на престъпленията в местата, където има бежанци.

Те са дребни престъпления. „Проведох срещи с граждани, които живеят в близост. Те са притеснени от проблемите, които възникват. Към момента в центъра в „Овча купел” са настанени 1026 души, във „Враждебна“ – 400. От вчера (сряда) започна настаняването във „Военна рампа“ – до момента са настанени 50 души.

Разположени са патрули около центровете. Възстановяваме осветлението в центъра на район „Овча купел“, каза още столичният кмет Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #Овча купел #враждебна #Военна рампа #бежанци #престъпления

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници