ГЕРБ няма да се регистрират в НС, ако няма кворум

ГЕРБ няма да се регистрират в НС, ако няма кворум
„Ще се регистрираме в момента, в който другите партии имат кворум, като не могат да направят кворум – да си отидат“, категоричен бе Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако в парламента нямат кворум и днес, ние няма да се регистрираме отново“, заяви пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с втория опит за обсъждане на вота на недоверие към правителството.

„Това са парламентарните прийоми – опозицията трябва да създава колкото се може по-малко комфорт на управлението“, добави Борисов.

Бившият премиер смята, че това е нелегитимен парламент.

„Това мнозинство не може да осигури кворум, а той трябва да се създаде вътре от управляващите“, коментира Борисов.

„Вчера с нашите действия ние показахме, че кворумът в залата е задължение на председателя на парламента и на мнозинството. Не ние трябва да осигуряваме кворума. Как ще управляваш, ако нямаш мнозинство. Действащото правителство не се подкрепя дори от партията на Пламен Орешарски и неговите коалиционни партньори“, каза още Бойко Борисов.

„Ще се регистрираме в момента, в който другите партии имат кворум, като не могат да направят кворум – да си отидат“, категоричен бе Борисов.

Според него в момента в Народното събрание има конфигурация, която не отговаря на резултатите от изборите, защото ГЕРБ е първата политическа сила, която два пъти поред печели избори.

Относно „Атака“ Борисов каза, че партията не е опозиция – „тя крепи парламента“.

#Бойко Борисов #вот на недоверие #правителство #ГЕРБ #"Атака" #БСП #ДПС #кворум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници