Плевнелиев отказа да оцени правителството - "гражданите сами ще преценят"

Плевнелиев отказа да оцени правителството - "гражданите сами ще преценят"
„По отношение на работата на правителството - това, което ме притесняваше в началото, беше, че БСП и ДПС излязоха с някаква политика, а чак след това се заговори за плана „Орешарски”, сподели президентът. Снимка: samokovest.com
A A+ A++ A

„Важно е каквото е свършено, да се чуе от хората. Оттам нататък гражданите сами ще преценят, те ще направят своята оценка.”, заяви президентът Росен Плевнелиев относно първите сто дни на кабинета „Орешарски“, предава „Фокус“.

Плевнелиев отказа да оцени работата на правителството досега, но подчерта, че отчетът на управляващите „е много съществена част от демокрацията и възстановяването на доверието към гражданите, към политиците“.

Относно думите на премиера Орешарски, че един от основните успехи на правителството е, че е победен страхът, Плевнелиев каза, че трудно може да разбере от отчетеното, „че някакъв страх е победен и че хората могат да дишат по-спокойно“.

„По отношение на работата на правителството - това, което ме притесняваше в началото, беше, че БСП и ДПС излязоха с някаква политика, а чак след това се заговори за плана „Орешарски”. Надявам се обаче това, което са обещали на хората, да го изпълнят“, добави държавният глава.

#правителство #Росен Плевнелиев #БСП #ДПС #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино