Според Местан сме достигнали падението на парламентаризма

Според Местан сме достигнали падението на парламентаризма
Местан не вижда парадиране със силата на властта в сегашното правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Днес забелязваме падението на парламентаризма, пренасяне на уличните страсти в законодателния орган на Република България.“

Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан при дебатите по отчета на правителството за първите сто дни на управлението му в четвъртък, съобщи „Фокус“.

„Днес чухме отчета на първия български кабинет, който нямаше своите сто дни толеранс, въпреки това е в състояние да отчете сто мерки. Тези мерки бяха определени като сто лъжи. Отворих произволно отчета и чета – еднократната целева помощ за ученици бе увеличена от 150 на 250 лв. Знаете ли колко жалки ставате, когато обявявате този безспорен факт за лъжа? Няма как да ви повярват, когато наричате лъжа очевадни факти“, коментира Местан в отговор на твърдение на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че отчетът на правителството трябва да се кръсти „100 мерки – 100 лъжи“.

Местан даде пример и с мярката за увеличение на средствата за отглеждане на деца до 2-годишна възраст, която също е факт.

Лидерът на ДПС отбеляза, че не вижда в поведението на сегашното правителство парадиране със силата на властта.

От страна на ГЕРБ се чуха въпроси за Делян Пеевски, на което Местан отговори: „Разговорът за Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Ще направя кратка пауза и ще повторя - Разговорът за Делян Пеевски не е в полза на ГЕРБ. Тази сутрин намекнах част от нещата, които имам да кажа. Затова, моля ви за тишина, бъдете малко по-кротички. Ако искате, мога да променя темата на изказването и да говоря за ГЕРБ и Пеевски“.

#Лютви Местан #ДПС #ГЕРБ #Пеевски #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници