Молил съм Цветан Василев да дава пари за спорт, обясни Борисов на Местан

Молил съм Цветан Василев да дава пари за спорт, обясни Борисов на Местан
Бившият премиер обясни, че сега разбира желанието на управляващите да изместят вниманието от темата, от вота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Срещал съм се с Василев (банкера Цветан Василев - бел. ред.) и съм го молил за пари и тогава е ставал спонсор и на волейбола, на мотокроса, на „Ботев Пловдив“, за Гигинския манастир също съм го молил за финансова подкрепа, обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Коментарът е по повод настояването на лидера на ДПС Лютви Местан Борисов и президентът Плевнелиев да отговорят на въпроса познават ли Василев и колко често са се срещали. Местан поиска отговор от студиото на Нова телевизия в четвъртък сутринта.

„Казаха ми колегите какво е говорил Местан, явно е видимо изнервен. Дори разбрах, че казал, че той не познава Цветан Василев. Невъзможно, ние заварихме парите в тази банка и ги намалихме с 300 млн. лева. Той е много интересен, когато обяснява срещи, спомням си, когато се луташе между моята и на Първанов къщите и не знаеше къде е тръгнал. Една сутрин с резултатите от първия тур за местните избори беше тръгнал при Първанов. Който би трябвало да е надпартиен тогава и да не се интересува от изборите“, коментира Борисов.

Бившият премиер обясни, че сега разбира желанието на управляващите да изместят вниманието от темата, от вота.

„Аз не се срамувам от никоя среща и от нищо, което съм направил, защото винаги е било в услуга на държавата“, допълни той.

#Бойко Борисов #Лютви Местан #Борисов #Местан #Цветан Василев #Василев #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници