Русия обвинява инспекторите на ООН в пристрастие

Русия обвинява инспекторите на ООН в пристрастие
Рябков добави, че Сирия е предоставила на руската страна доказателства в подкрепа на тезата, че става въпрос за провокация на бунтовниците. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия обвини инспекторите на ООН, разследвали атаката с химически оръжия в Сирия, в пристрастно отношение и заяви, че е получила от Дамаск материали, подкрепящи тезата, че става въпрос за провокация на бунтовниците, предава БГНЕС.

„Ние сме разочаровани, това е най-малкото, което може да се каже за подхода на Секретариата на ООН и на инспекторите на ООН, които посетиха Сирия и подготвиха селективен и непълен доклад, без да вземат под внимание елементите, за които ние няколко пъти сигнализирахме“, посочи заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков, цитиран от руски агенции.

„Без да имаме пълна картина за ставащото тук, ние можем да окачествим заключенията на инспекторите на ООН само като политизирани, пристрастни и едностранчиви“, подчерта Рябков, който пристигна във вторник в Дамаск.

Според него инспекторите са разследвали само случая с атаката на 21 август, но не и други три случая, за което е призовавала сирийската страна „и за които самите ние настоявахме“.

Рябков добави, че Сирия е предоставила на руската страна доказателства в подкрепа на тезата, че става въпрос за провокация на бунтовниците.

#Сергей Рябков #ООН #Сирия #инспектори #химически оръжия #бунтовници #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници