Кунева: Бих внесла много вотове на недоверие, а не един общ

Кунева: Бих внесла много вотове на недоверие, а не един общ
Според Кунева ина нужда от няколко вота на недоверие. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Далеч съм от мисълта да поучавам ГЕРБ и техния лидер Бойко Борисов, но ако аз бях на тяхно място като парламентарна опозиция, бих внесла много вотове на недоверие по конкретни политики, а не един общ, който да обезсмисли дебата за половин година“. Това заяви пред БНР в сряда лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева.

Според нея най-добрият повод в момента е усвояването на средствата по европейските фондове, още повече гордостта на ГЕРБ, че това те считаха за тяхно предимство по време на управлението им.

„Причината е и че моментът е изключително важен за страната - необходимо е в Народното събрание да има дебат какво се случва с европейското финансиране, какви са тези писма от Европейската комисия, които първо не бяха показани, после бяха, ще успее ли България да договори изгодни условия за следващия финансов период и при какви програми“, посочи Кунева.

„Друга тема за вот на недоверие трябва да бъде правосъдието и вътрешният ред, въпреки особеното отношение на ГЕРБ в сектора“, смята Кунева. „Настоящият вътрешен министър Цветлин Йовчев беше съветник на Борисов в предходния кабинет, но в политиката не може да има приятелства - трябва да се казва истината“, категорична бе тя.

Лидерът на Движение България на гражданите посочи като други важни теми за вот на недоверие и други политики, с които правителството на Пламен Орешарски не се справя - икономиката, администрацията, бюджета.

#Меглена Кунева #ГЕРБ #Бойко Борисов #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници