Русия обещава разклонение на „Южен поток“ към Гърция

Русия обещава разклонение на „Южен поток“ към Гърция
Председателят на Съвета на руската федерация Валентина Матвиенко обеща разклонение на газопровода „Южен поток“ към Гърция. Снимка: ochila.me
A A+ A++ A

Председателят на Съвета на руската федерация Валентина Матвиенко обеща разклонение на газопровода „Южен поток“ към Гърция, както и намаляване на цената на природния газ, съобщи darikfinance.bg.

„Газпром“ не се отказва и от нов търг за закупуването на гръцката газова корпорация ДЕПА, но този път Москва настоява сделката да бъде без посредничеството на ЕС. Матвиенко, в която гръцките медии виждат трета по влияние политическа личност в Русия, е на посещение в Атина. На срещата с премиера Самарас ясно беше подчертано, че правителството в Москва подкрепя участието на руски компании по сделките за приватизация.

Сега във фокуса на руския бизнес е пристанището в Солун, както и железопътната компания „Трансосе“, предава БНР. В Атина беше обсъдена и възможността за възстановяване на проекта „Бургас-Александруполис“, който беше прекратен от българския парламент през март. Стана ясно, че Русия и Гърция ще направят последен опит за преговори с новото българско правителство.

#Валентина Матвиенко #ЕС #Самарас #Александруполис #Бургас #Русия #Гърция #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници