Бойко Борисов в разговор с последователи във „Фейсбук“: В четвъртък внасяме вот на недоверие

Бойко Борисов в разговор с последователи във „Фейсбук“: В четвъртък внасяме вот на недоверие
Борисов предпочете да съобщи новината първо на приятелите си в социалните мрежи вместо на медиите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи на симпатизантите си във „Фейсбук“ и „Туитър“, че в понеделник партията му е решила да внесе вот на недоверие на правителството на премиера Пламен Орешарски.

„Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и „Атака“. Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери“, гласи съобщението.

Борисов предпочете да съобщи новината първо на приятелите си в социалните мрежи, вместо на медиите.

„В четвъртък ще го входираме в парламента“, обяви лидерът на ГЕРБ.

Той обясни, че ако не поискат вот на недоверие за цялостната политика на правителството и решат да искат многократно такива, ще девалвират вотовете на недоверие.

„Това е тотално провалено управление, няма сфера, която да не критикуваме. Има още много форми, чрез които ще показваме провала му. Ако направим вота по отделни теми, ще го разводним и ще дадем повод за спекулации. Надявам се, че до 6 месеца ще са си отишли“, бе категоричен той.

Борисов все пак има реална оценка за изхода от вота.

„Да, вотът е предварително обречен на неуспех поради това, че Тройната коалиция (както сутринта и Корнелия Нинова заяви) е много консолидирана – БСП, ДПС и „Атака“. Но това не означава, че той няма да изиграе много важна роля. Така отново ще покажем недъзите на това управление, ще заявим, че не одобряваме нито едно тяхно действие, ще консолидираме всички, които искат оставка, и отново ще затвърдим факта, че това правителство се крепи само и единствено на гласовете на „Атака“, уточни бившият премиер.

#Бойко Борисов #Борисов #ГЕРБ #Фейсбук #Туитър #БСП #ДПС #Атака #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници