Лавров: При решението на СС на ООН за Сирия не трябва да има емоции

Лавров: При решението на СС на ООН за Сирия не трябва да има емоции
При решението в Съвета за сигурност на ООН на въпроса за използването на сила срещу Дамаск не трябва да се поддаваме на емоции, каза руският външен министър Сергей Лавров. Снимка: infobalkani.wordpress.com
A A+ A++ A

„При решението в Съвета за сигурност на ООН на въпроса за използването на сила срещу Дамаск не трябва да се поддаваме на емоции, трябва да се проведе професионално и безпристрастно разследване“, заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, предаде агенция „Фокус“.

„Истината трябва да бъде установена. Това ще бъде тест за по-нататъшната работа на Съвета за сигурност. Или ще се позоваваме на седма глава, когато някой заяви, че режимът или опозицията са използвали химическо оръжие, и тогава ние просто ще се поддаваме на някакви емоции, което е напълно недопустимо при приемането на сериозни решения, или ще се доверим на професионалистите, които трябва цялостно, обективно и безпристрастно да проучат всеки подобен епизод и всяко съобщение от такъв род, след което да представят пред Съвета за сигурност вече окончателната картина“, заяви Лавров.

#Сергей Лавров #оръжие #професионалисти #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници