Франция, САЩ и Великобритания искат „обвързваща резолюция“ на ООН за Сирия

Франция, САЩ и Великобритания искат „обвързваща резолюция“ на ООН за Сирия
Френският президент Франсоа Оланд и ръководителите на дипломацията на САЩ и Великобритания Джон Кери и Уилям Хейг заявиха, че е от „основно значение в ООН да бъде гласувана „силна резолюция с обвързващ характер“ за Сирия. Снимка: eutopia.blog.bg
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд и ръководителите на дипломацията на САЩ и Великобритания Джон Кери и Уилям Хейг заявиха, че е от „основно значение в ООН да бъде гласувана „силна резолюция с обвързващ характер“ за Сирия, съобщи Елисейският дворец, предаде БГНЕС.

По време на среща в Париж, в която участва и френският министър на външните работи Лоран Фабиюс, трите страни изразиха желание да бъде установен „точен график“ за поставяне под контрол и за унищожаване на химическия арсенал на сирийския режим.

Оланд заяви на срещата, че трите съюзника трябва да поддържат „твърдата линия, която позволи да се предприеме този солидарен дипломатически процес“, уточниха източници от неговия антураж.

Трите страни бяха единодушни, че резолюцията трябва да бъде силна, здрава и да предвижда график с точни срокове, подчерта източникът. Тя също така трябва да бъде обвързваща, що се отнася до залегналите в нея задължения на сирийския режим.

#Франсоа Оланд #Джон Кери #Уилям Хейг #Лоран Фабиюс #Сирия #режим #дворец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници