ГЕРБ: Поевтиняването на тока се плаща от данъкоплатеца

ГЕРБ: Поевтиняването на тока се плаща от данъкоплатеца
Според Главчев поевтиняването на тока се плаща от данъкоплатеца. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В момента токът поевтинява, но това намаление се плаща от бюджета, тоест, от парите на всички данъкоплатци. А и хората не го усещат, те питат защо им е увеличена цената”. Това заяви в ефира на Нова телевизия в понеделник Димитър Главчев, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Според народния представител от БСП Жельо Бойчев „за първи път правителство има амбиция да обърне тренда на поскъпване на електроенергията”. Главчев контрира, че поевтиняването е „поредната имитация, която се извършва от това правителство”.

Той допълни: „Март месец имаше 8% намаление на тока, не би трябвало да е толкова кратка паметта на колегите от БСП”. Бойчев обаче е категоричен, че това, което БСП постига за сто дни в енергетиката, е в правилната посока, тъй като по думите му години наред сме били свидетели на увеличение в цената на електроенергията.

Той коментира и нестихващите антиправителствени протести. Според него чувството за справедливост и усещането, че някой друг контролира нещата ги провокира.

#Димитър Главчев #БСП #ГЕРБ #Жельо Бойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници