Камикадзе взе живота на трима цивилни в Афганистан

Камикадзе взе живота на трима цивилни в Афганистан
Талибан взе живота на трима в Афганистан. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Талибански самоубийствен атентатор взе живота на трима цивилни граждани в Южен Афганистан, предаде АФП, цитирана от агенция "Фокус".

Атаката е била насочена срещу чуждестранните сили, борещи се срещу ислямистките екстремисти, съобщиха местните власти. Нападателят е детонирал взривното устройство в своя автомобил, преди да се приближи до международния военен конвой, патрулиращ в областта Даман в провинция Кандахар.

„Атентатор-самоубиец, управляващ седан „Тойота”, е взривил автомобила си в Даман на пътя от град Кандахар към Спин Болдак (на границата с Пакистан)”, заяви Джавед Файсал, говорител на губернатора на Кандахар.

„Цел на атентатора са били чуждестранните сили, но той е взривил бомбата по-рано. Загинали си трима цивилни – две деца и една жена. Други седем души са ранени”, посочи той.

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид пое отговорността за атаката, която е била извършена на няколко километра от летището в Кандахар. Муджахид заяви, че при атаката са загинали 15 американски войници, но екстремистите традиционно преувеличават броя на жертвите си.

#Афганистан #талибани #атентат #Кандахар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници