Деян Донков: Даваме си вид, че съществуваме, но не е така

Деян Донков: Даваме си вид, че съществуваме, но не е така
Според Донков в провинцията има глад за изкуство. Снимка: Велислава Каймаканова-Ножарова
A A+ A++ A

"Протестите са за сваляне на едни престъпници от власт, така че да, подкрепям ги. Но не проявявам никакъв интерес към политиката. Не вярвам в нея. То едни, пък после други, все престъпници. Иска ми се синът ми да учи тук, да остане. Имам чувството, че ни изтриват от картата като с гумичка. Като се разхождам из провинцията, виждам, че сме тъжна картина. Няма ги цели поколения. Даваме си вид, че съществуваме, но не е съвсем така. Бих искал да вярвам на някого отгоре, който би подал ръка на изкуството, културата, но не виждам кой би бил той."

Това заяви в интервю за "24 часа" актьорът Деян Донков.

"Абсурдно е един човек с висше образование, който се занимава с изкуство, работи с душата и тялото си, да получава същата заплата като един чистач на офис например. Така че, както казвам, България - страната на чудесата. Но в лошия смисъл на думата", изрази възмущението си той.

Според Донков в провинцията хората са гладни за изкуство.

"На много места в провинцията няма кина даже. Върнахме държавата с десетки години назад и там си зациклихме. Много молове, ММА, чалга, проституция и наркотици - това е нашата държава. Добре, нека си ги има, но защо другото да го няма - по-ценното?", заяви той.

По отношение на личния си живот, актьорът, познат от ролята си на Дон Жуан, споделя, че с приятелската си Радина Кърджилова не планират сватба, а дали планират деца: "Не можем да планираме такива работи. Тези неща не са по план - те са си от оня горе."

#Деян Донков #Радина Кърджилова #Дон Жуан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници