Цените в хотелите по морето падат, в големите градове нарастват

Цените в хотелите по морето падат, в големите градове нарастват
Снимка: trivago.bg
A A+ A++ A

Цените в българските хотели намаляват през септември както спрямо август, така и спрямо същия месец на миналата година. Общият спад се дължи изцяло на по-ниските цени по Черноморието, докато в големите градове - София, Пловдив, Русе, Велико Търново - те се увеличават. Това показва месечният хотелски индекс на търсачката за хотели trivago.bg, която сравнява цените на повече от 700 000 хотела от над  200 сайта за резервации по целия свят, съобщава „Дневник“. 

Този месец средната цена на нощувка се е понижила със 17% спрямо август и с 8% спрямо година по-рано. Най-скъпите хотели са в Албена въпреки месечното поевтиняване със 17 на сто. В курорта средната цена за настаняване в двойна стая през септември е 147 лв.

Данните за цените в 50-те най-търсените в мрежата европейските градове показват, че най-много - със 72%,  за месец поскъпват хотелите в Мюнхен, където този месец започва фестивалът „Октоберфест“. Средната цена за нощувка в столицата на Бавария този месец е 415 лв. за двойна стая. 

Най-скъпият град в месечното изследване е Венеция, където цените достигат 548 лв. за настаняване на вечер в двойна стая (47% увеличение спрямо миналия месец).

#София #Пловдив #Русе #Велико Търново #Албена #Мюнхен #Венеция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници