Първанов: Колебанието в левицата за АЕЦ „Белене“ е неубедително

Първанов: Колебанието в левицата за АЕЦ „Белене“ е неубедително
A A+ A++ A

Сегашното колебание за АЕЦ „Белене“ за мен звучи неубедително. Това коментира в Плевен Георги Първанов, президент в периода 2002 - 2012 г., предаде Дарик радио. „В енергийната дипломация загубата на темпо може да има много висока цена - това трябва да избегнем“, допълни той. По думите му огромната част от левицата е за реализацията на проекта.

„Ако някой има колебания, е добре да излезе и да ги обоснове“, посочи още Първанов. „Аз самият съм убеден в необходимостта му и ще провокирам дебат за АЕЦ „Белене“ и за Южен поток, защото губим темпо, а както виждаме, другите страни решават своите проблеми“, уточни той, цитиран от БТА.

Според Първанов левицата е била факторът, предизвикал националния референдум за АЕЦ „Белене“ с „категорични и неоспорими аргументи, които бяха продукт на експертните възможности на „Позитано“.

„И сегашното колебание - „Дайте да направим нов анализ, за да видим как стоят нещата“ - за мен звучи неубедително“, бе категоричен Първанов.

„Ако ние не сме били прави в аргументите си преди няколко месеца, някой трябва да се извини за това; ако сме били прави - докога ще се мотаем с някакви анализи, да плащаме на консултанти, при положение че нещата са ясни от самото начало на проекта“, допълни той.

#Георги Първанов #АЕЦ "Белене" #левица #референдум #колебание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници