Британското министерство на отбраната потвърди използването на зарин в Сирия

Британското министерство на отбраната потвърди използването на зарин в Сирия
„Ние анализирахме няколко образци от Дамаск, резултатите сочат за използването на химическо оръжие”, подчерта британският премиер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Специалисти от министерството на отбраната на Великобритания потвърдиха данните, че на територията на Сирия е използвано отровното вещество зарин, заяви британският премиер Дейвид Камерън, предава „Фокус“.

Камерън посочи, че специалисти от лабораторията на министерството на отбраната са извършили анализ на взетите в Сирия образци от почвата, както и от дрехи, а след това са представили своите изводи пред ръководството на министерството на отбраната. Военното ведомство е потвърдило информацията, че пробите наистина съдържат следи от зарин.

„Ние анализирахме няколко образци от Дамаск, резултатите сочат за използването на химическо оръжие”, подчерта британският премиер.

 

Той също така опроверга мнението, че британското правителство се е оказало с вързани ръце след отказа на депутатите да подкрепят военната операция в Сирия.

Камерън призова да се активизират усилията за оказване на помощ на бежанците и за ускоряване на подготовката за провеждане на преговори за урегулиране на кризата.

#Дейвид Камерън #Сирия #зарин #химически атаки #Дамаск #Г-20

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници