Орешарски: Надявам се следващият бюджет да бъде по-малко постен, но не очаквайте чудеса

Орешарски: Надявам се следващият бюджет да бъде по-малко постен, но не очаквайте чудеса
„Най-важните мерки за следващите сто дни са предопределени от първите сто дни. В отчета за първите сто дни има доста мерки, които предстои да се финализират – най-вече като законодателни промени, изпълнение на осъществени вече законодателни промени”, зая
A A+ A++ A

Много се надявам да създадем предпоставки, така че следващият проектобюджет да бъде с една доза по-малко постен, но не очаквайте чудеса. Чудесата в икономиката са още по-трудно постижими“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски, предава „Фокус“.

Следващата година бюджетът със сигурност ще остане недостатъчен, от гледна точка на огромните потребности, които има публичният сектор като цяло и най-вече хората, които са вън от пазара и разчитат на социални помощи или на пенсии. И следващата година няма да можем да направим кой знае какъв обрат, но ще покажем, че работим в тази посока“, добави Орешарски.

Най-важните мерки за следващите сто дни са предопределени от първите сто дни. В отчета за първите сто дни има доста мерки, които предстои да се финализират – най-вече като законодателни промени, изпълнение на осъществени вече законодателни промени“, заяви премиерът.

Те са свързани както с антимонополното законодателство, така и със законодателството за защита на потребителите, разработката на проектобюджета за следващата година, стремежа ни да внесем елементи на нови политики в този бюджет, обрат в събираемостта на приходите със законодателни промени и институционализиране на много по-ефективни звена в приходните агенции“, отбеляза министър-председателят Пламен Орешарски.

#Пламен Орешарски #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници