Обама: Военни удари в Сирия ще отслабят режима на Асад

Обама: Военни удари в Сирия ще отслабят режима на Асад
В събота Обама заяви, че САЩ са длъжни да предприемат военни действия срещу сирийския режим. За военната операция, която ще бъде ограничена по мащаб и време и няма да включва участието на сухопътни сили, ще бъде поискано одобрение от Конгреса. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама изрази убеденост, че Конгресът ще подкрепи неговата резолюция за провеждането на военна операция срещу Сирия и добави, че подобна операция ще позволи да се увеличат възможностите за оказване на помощ на сирийската опозиция и ще отслаби режима на Башар Асад, предава БГНЕС.

В събота Обама заяви, че САЩ са длъжни да предприемат военни действия срещу сирийския режим. За военната операция, която ще бъде ограничена по мащаб и време и няма да включва участието на сухопътни сили, ще бъде поискано одобрение от Конгреса.

Американският Конгрес заяви от своя страна, че ще обсъди предложението на американския държавен глава за военен удар срещу режима на Асад, след като се върнат от лятна ваканция в седмицата след 9 септември.

#Барак Обама #конгрес #Сирия #военен удар #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници