Явор Гечев: Малките фермери приоритет в новия програмен период

Явор Гечев: Малките фермери приоритет в новия програмен период
Зам.-министърът посочи, че досега е съществувал проблем с липсата на достъпност за всички производители, като за новата Програма за развитие на селските райони се предвижда да има бонус за малки производители, които се обединяват помежду си. Снимка: ЕПА/Б
A A+ A++ A

Приоритет при новия програмен период ще бъдат малките фермери и пряката търговия с производителите, заяви заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев на Националния форум на планинските общини в България, съобщава „Фокус".

Гечев добави, че Програма за развитие на селските райони ще има и тя върви в срок, като на форума е станало ясно, че планинските общини приемат добре направените нови предложения, свързани с нея.

Зам.-министърът посочи, че досега е съществувал проблем с липсата на достъпност за всички производители, като за новата Програма за развитие на селските райони се предвижда да има бонус за малки производители, които се обединяват помежду си.

Предвижда се също да се въведе нов режим за малките преработвателни предприятия, като до 80% от своята продукция те ще могат да преработват сами и по традиционни рецепти да произвеждат кисело мляко, сирене и кашкавал, които да продават директно.

#Явор Гечев #програмен период #Програма за развитие на селските райони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници