Феновете на Фулъм призовават Бербатов да е резерва

Феновете на Фулъм призовават Бербатов да е резерва
A A+ A++ A

Вълна от недоволство се надигна срещу Димитър Бербатов след загубата на Фулъм от Нюкасъл с 0:1 в срещата от третия кръг на Висшата лига. Българинът определено не изнесе добър мач, но въпреки това не бе сменен и остана на терена през всичките 90 минути.

Специалисти и фенове на "котиджърс" обаче виждат трайна негативна тенденция в представянето на нападателя от началото на сезона и особено след привличането на Дарън Бент, призоваха мениджъра Мартин Йол да остави Димитър Бербатов за кратко на резервната скамейка,съобщи bTV.

Отговорникът за Фулъм във вестник "Метро" и отявлен фен на отбора Кристиан Балкин посвети цял материал на футболист номер 1 на отбора за миналия сезосн под заглавие: "Представянето предизвиква доста въпроси около Димитър Бербатов".

"От доста време насам Димитър Бербатов е номер едно в отбора. Той твори играта на отбора, той е човекът, който завършва атаките. Сега обаче нещата се промениха, той не е единствен на "Крейвън Котидж". Той е само една част от в момента дефектната машина Фулъм. Наистина минали са само три мача, но изглежда българинът не е във форма – губи топки, бърка пасовете си, а представянето му при загубата от Нюкасъл с 0:1 бе доста притеснително. Нито веднъж не застраши вратата на противника, нито веднъж не успя да внесе някаква промяна или живец в играта и изглежда си тръгна като ранен войник от терена на "Сейнт Джеймсис Парк".

Преди, Бербатов бе човекът, който внасяше нещо специално в играта на Фулъм, играчите с радост подаваха на него и го извеждаха на върха на атаката знаейки, че неговият присъщ мързел ще бъде компенсиран от неговите естествени дяволски способности.

Няма място за подобни действия вече. Пред халфовете Скот Паркър и Стив Сидуел вече има много повече възможности. Има още хора в атака - Адел Таарабт, Брайън Руис и Дарън Бент. Това са твърде много варианти дори и за най-упорития халф, решил да комбинира само с един нападател.

Така че, определено има основание в твърдението, че Бербатов трябва да бъде оставен на скамейката. Да играят Бент и Таарабт, като последният показа, че може да се представя доста добре срещу Нюкасъл, след като влезе като резерва.

Очевидно това не трябва да бъде дългосрочно решение, тъй като оставянето на такъв футболист на пейката за по-дълъг период от време може да причини доста повече вреди", написа Балкин в "Метро".

Във фен форумите на Фулъм също вече има доста гласове за подобен ход. Блогърът Хенри Уолмсли събра доста последователи, след като написа материал със заглавието "Време е Берба да седне на пейката".

"Мисля, че Бербатов обърква целия баланс на отбора. Той играе като самотен нападател, но не е. Само обикаля около крилото и заради това искам да видя Бент вместо него като централен нападател и да се надяваме, че може да покаже качествата си, които е демонстрирал през годините. С Таарабт, Руис и Дежага зад него и Качаниклич да се включва като резерва, мисля, че всичко ще е наред", гласеше част от коментара на Уолмсли.

#Фулъм #Димитър Бербатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници