Външните министри на арабските страни на съвещание в неделя за Сирия

Външните министри на арабските страни на съвещание в неделя за Сирия
Членки на АЛ и по-специално Египет, Алжир, Ирак, Ливан и Тунис се обявиха срещу чуждестранна военна намеса. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министрите на външните работи на арабските държави се събират в неделя в Кайро, за да обсъдят положението около Сирия, след демонстрираната от САЩ и Франция решимост да ударят по режима на президента Башар Асад, когото обвиняват за смъртта на стотици мирни жители включително деца в резултат на химическа атака, предава БГНЕС.

Заместник-генералният секретар на Арабската лига Ахмед бен Хели посочи, че съвещанието, насрочено първоначално за вторник, е изтеглено в неделя по искане на няколко арабски страни заради развоя на положението.

Във вторник постоянните представители в Арабската лига хвърлиха цялата отговорност за предполагаемата химическа атака на 21 август край Дамаск върху сирийския режим.

Съобщението за използване на химическо оръжие предизвика международно възмущение.

Няколко държави предвиждат военни удари в Сирия. Членки на АЛ и по-специално Египет, Алжир, Ирак, Ливан и Тунис се обявиха срещу чуждестранна военна намеса.

Сирийската опозиция и западни страни обвиняват режима на Башар Асад в използването на химическо оръжие. Сирийските власти на свой ред обвиняват бунтовниците, че са използвали токсични газове.

#Арабска лига #Сирия #химически атаки #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници