Учредиха партия БАСТА

Учредиха партия БАСТА
Предстои учредителен конгрес на партията на 22 септември в НДК. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическа партия БАСТА („Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията”) е било учредена в Етрополе, съобщи пред „Фокус“ бившият народен представител от ГЕРБ в 41-то НС и един от учредителите на партия БАСТА, Емил Димитров.

Учредителната сбирка се е състояла в петък в Етрополе.

Това е чисто формално изискване от закона, за да стартира нова политическа партия. Приема се декларация, че се учредява политическа партия. Изискването по закон е да са минимум 50 души, а бяха над 120. Присъствахме тези, които казахме, че ще учредяваме партията и останалите симпатизанти, които имат желание да участват в учредяването”, посочи Димитров.

Предстои учредителен конгрес на партията на 22 септември в НДК.

Нашата цел е да излезем от апатията, обзела по-голямата част от българското общество, да заменим страха с достойнство и заедно да намерим алтернатива на тоталитаризма, съпътствал ни през целия демократичен преход. Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне каузата ни и извън границите на България. БАСТА няма да бъде лидерска партия. Тя ще бъде партията на всички нас, които вярваме в енергията и възможностите на обществото да променим статуквото”, се казва в учредителна декларация на партията.

#Емил Димитров #БАСТА #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници