Авторът на чалга версията на „Моя страна": Не вярвам, че синът на Емил Димитров ще даде парите за благотворителност

Авторът на чалга версията на „Моя страна": Не вярвам, че синът на Емил Димитров ще даде парите за благотворителност

Колаж: България днес

A A+ A++ A

"Ще събера тези 5000 лв., за които ме съди синът на Емил Димитров, но искам да знам със сигурност, че той ще ги даде за благотворителност.

Това каза рапърът от Кнежа Кристофър Галовски-Фараона. Миналата година той изпълни в кючек вариант хита на естрадната легенда "Моя страна“. Гръмна скандал, а синът на българския поп крал подаде иск срещу Фараона в съда.

От своя страна, Емил Димитров-син заяви, че "дали ще дари парите, кога и за какво, е лично негово решение и волеизявление“ и никой няма право да се меси. "Ако всеки път споменавам какви дарения съм правил ще заприлича на купуване на индулгенции. Аз нямам никаква нужда от това“, категоричен е Емил Димитров-син.

На 16 януари в Плевенския съд бе първото гледане на делото. Рапърът обаче не е бил забелязан в съдебната зала. Галовски е бил болен и добави, че очаква да научи подробности за хода на делото от своя адвокат, но не посочи името му.

"Съдът ще вземе най-адекватното решение по случая. Ако съм осъден, реакцията ми ще бъде обжалване. Аз съм безработен, нямам никакви доходи по документи и сумата не е по силите ми“, разяснява своята стратегия по делото Кристофър Галовски.

Изпълнителят, "осквернил“ според някои от известните фенове на Емил Димитров неофициалния химн на България, разкри, че е правил опити да се споразумее с наследника му преди завеждането на делото, но винаги е удрял на камък.

"Опитите бяха неуспешни, защото Емил Димитров-младши искаше да му се дадат пари директно на него. Сега вече официално иска да ги вземе“, твърди певецът. "Ако ме осъдят да платя тези пари, ще бъда удовлетворен, ако наистина те бъдат дарени. Защото имам съмнения, че това ще стане. Просто това е казано за пред народа, пред хората“, не крие недоверието си рапърът от Кнежа.

Самият той заяви, че е привърженик на благотворителните каузи. "Когато имам някакви доходи, когато съм бил по-добре финансово в живота, винаги съм правил дарения. Наскоро направих една благодат към Исус Христос. Заколихме едно агънце поръсихме го с попа със светена сол и го раздадохме“, разказва той. И допълни, че ако съдът излезе с решение, че трябва да изплати тези 5000 лева на сина на Емил Димитров, ще започне да ги събира отрано.

Въпреки че разразилата се буря след чалга варианта на "Моя страна“ помогна за рекордния брой гледания на клипа и изобщо за популяризиране името на певеца, той е категоричен, че няма да посегне към друго емблематично естрадно или поп парче, дори и да са се договорили с авторите на мелодията и текста. Какви точно са вътрешните му мотиви за това, Фараона предпочете да премълчи.

Кристофър Галовски обаче напомня, че исканото от наследника на естрадната звезда обезщетение е един път и половина по-голямо от поисканата глоба за изпълнението на националния химн в чалга версия.

"За това изпълнение е наложена глоба от 3000 лв., описано в мотивите на ВКС като пределна сума за такова деяние А за песен, която е много стойностна, не го отричам, но все пак не е химн, синът на Емил Димитров ми иска 5000 лева“, отбелязва рапърът от Кнежа.

Изпълнителят държи да подчертае, че в крайна сметка "парите за иска ще бъдат събрани“. "Но държа да бъда информиран, че ще бъдат дарени, защото аз имам дълбоки съмнения, че това няма да се случи“, не крие недоверието си Фараона.

Следващото гледане на делото е определено за 19 март в Плевенския съд.

В медиите синът на поп краля обяви, че ще дари 5000 лева обезщетение, ако спечели делото срещу Галовски, на студенти по авторско право да специализират в "Залцбург".

"Поддържам и фондация "Емил Димитров“, в която се стремя да дигитализирам неговото творчество и архивите“, допълни той.

B иска си до съда в Плевен Димитров-син настоява чалга версията да бъде свалена отвсякъде, за да получи възмездие за нанесените морални щети, пише "България Днес".

#Кристофър Галовски-Фараона #Емил Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници