„Гранична полиция“ има готовност за контрол при миграционен натиск

„Гранична полиция“ има готовност за контрол при миграционен натиск
„Гранична полиция“ има капацитета да осъществява необходимия граничен контрол и при увеличен миграционен натиск. Снимка: smolyanpress.net
A A+ A++ A

„Гранична полиция“ има капацитета да осъществява необходимия граничен контрол и при увеличен миграционен натиск, в това число и лица, които ще потърсят закрила в страната“, съобщи директорът на „Гранична полиция“, главен комисар Захарин Пенов по БНР, предаде БГНЕС.

Стана ясно, че над 3 хил. души са задържани от Гранична полиция при опит да влязат нелегално у нас от Турция, от началото на годината. "Основната част от тези хора са бежанци от Сирия.

От година насам обаче в България нелегално влизат и граждани на африкански държави. Най-често от Мали, Еритрея, Гана и Конго. Повечето от тях са с крайна цел Западна Европа. Цената, която тези хора плащат на каналджиите, за да ги вкарат у нас, е между 600 и 1000 долара. В сряда започва инспекция по българо-турската граница.

В нея ще участват главният секретар на МВР, Светлозар Лазаров, директорът на „Гранична полиция“ и представители на дирекция "Миграция".

#гранична полиция #миграция #МВР #граница #Захарин Пенов #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници