Шефът на сръбския Генщаб пристига на официално посещение у нас

Шефът на сръбския Генщаб пристига на официално посещение у нас
Началникът на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия, генерал Любиша Дикович пристига на официално тридневно посещение. Снимка: svodka.start.bg
A A+ A++ A

Началникът на Генералния щаб на Армията на Република Сърбия, генерал Любиша Дикович пристига на официално тридневно посещение във вторник. Визитата е по покана на началника на отбраната на Българската армия, генерал Симеон Симеонов, предаде БГНЕС.


Двамата генерали ще обсъдят перспективите за развитие на двустранното военно сътрудничество, както и въпроси, свързани със сигурността в региона, съобщиха от пресслужбата на МО.

В рамките на посещението си в нашата страна генерал Дикович ще бъде приет от министъра на отбраната Ангел Найденов, ще посети Националния военноисторически музей, 68-ма бригада "Специални сили" в Пловдив, 3-та изтребителна авиобаза – Граф Игнатиево.

Генерал Дикович ще присъства в четвъртък на заключителния етап от съвместно учение с бойни стрелби от формирования за противовъздушна отбрана (ПВО) от въоръжените сили на Република България и Република Сърбия на Зенитния полигон на Военновъздушните сили – Шабла.

#генерал Симеон Симеонов #Ангел Найденов #ПВО #МО #Шабла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници