Данаил Папазов проверява железопътни проекти, финансирани от ЕС

Данаил Папазов проверява железопътни проекти, финансирани от ЕС
От 12:15 часа министърът и придружаващите го експерти ще отпътуват за жп гара Димитровград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и неговият заместник Петър Киров ще инспектират железопътни инфраструктурни участъци, финансирани по Оперативна програма „Транспорт“.

На 26 август от 10:30 часа Папазов ще инспектира подготовката на железопътните звена, необходими за изграждането на временен мост и обходен железен път при жп гара Пазарджик, както и ще направи оглед на доставените релси и механизация.

От 12:15 часа министърът и придружаващите го експерти ще отпътуват за жп гара Димитровград.

В 14:30 часа на жп гара Димитровград министър Данаил Папазов ще провери началото на строителните дейности по Позиция 1 на проект "Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив-Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай – Свиленград", в района на гара Димитровград. Предвидено е и представяне на проекта.

На 27 август от 10:00 часа на жп гара Свиленград транспортният ще направи първа копка по Позиция 2 на проекта "Реконструкция и електрификация на железопътната линия Пловдив – Свиленград по коридори IV и IX, фаза 2: участък Първомай – Свиленград".

От 13:45 часа на жп гара Нова Загора ще бъде проследен процесът на полагане на стрелки /Позиция 2 на проекта "Рехабилитация на железопътни участъци от железопътната линия Пловдив – Бургас"/.

В 15:15 часа министър Данаил Папазов ще инспектира полагането на железен път в междугарието Церковски – Карнобат. /Позиция 3 на проекта "Рехабилитация на железопътни участъци от железопътната линия Пловдив – Бургас"/.

На 28 август в 9:45 часа зам.-министър Петър Киров ще отпътува от жп гара Карнобат, за да инспектира новоположен жп път по линията Карнобат – Дългопол.

#Данаил Папазов #Петър Киров #Оперативна програма "Транспорт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници