Американските власти почти не се съмняват в използването на химически оръжия в Сирия

Американските власти почти не се съмняват в използването на химически оръжия в Сирия
Според източници, президентът Барак Обама, който в събота е провел кризисни преговори със своите съветници, ще вземе „информирано решение” за това как да отговори на „безразборната” атака с химически оръжия. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Практически няма съмнение, че сирийските сили са използвали химически оръжия срещу цивилни граждани при атаката в близост до Дамаск, заяви пред АФП високопоставен представител на администрацията на САЩ, предава „Фокус“.

Изказването идва докато Вашингтон изглежда се подготвя за възможни военни действия.

Според източници, президентът Барак Обама, който в събота е провел кризисни преговори със своите съветници, ще вземе „информирано решение” за това как да отговори на „безразборната” атака с химически оръжия.

Източникът отбеляза, че на този етап у американското разузнаване има „много малко съмнение, че сирийският режим е използвал химически оръжия срещу цивилни при този инцидент, като се вземат под внимание броят на жертвите и техните симптоми.

Според него Вашингтон е запознат с факта, че Сирия е предоставила достъп до мястото на предполагаемата атака на инспекторите на ООН, но е твърде късно.

„Ако сирийското правителство нямаше какво да крие и искаше да докаже пред света, че не е използвал химически оръжия в този инцидент, то щеше да спре атаките си в района и да даде незабавен достъп на ООН още преди пет дни”, подчерта източникът.

#Барак Обама #Сирия #химически оръжия #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници