Стоян Мавродиев изпрати становище по казуса с КФН

Стоян Мавродиев изпрати становище по казуса с КФН
Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев изпрати становище по повод твърденията на членове на комисията.
A A+ A++ A

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев изпрати становище по повод твърденията на членове на комисията, предаде Агенция "Фокус". В становището се казва: „С настоящото излагам позицията си относно появилите се в медиите през последните дни отворено писмо и изявления от името на Борислав Богоев и Николай Попов– членове на Комисията за финансов надзор (КФН), относно избора на нова сграда за нуждите на регулатора.

Определям твърденията им като неверни, клеветнически, позорящи и уронващи престижа на КФН, като колективен орган, както и мен като председател.

Така нареченото отворено писмо, отразява само и единствено опитът за лъжливи внушения на изготвилите и изпратилите писмото - Борислав Богоев и Николай Попов, членове на Комисията за финансов надзор, към датата на изготвянето и разпространението му.

Отхвърлям като несъстоятелни всички обвинения, че еднолично съм взел решението за избор на нова сграда на КФН, както и твърденията за упражняван от мен натиск като председател по отношение членовете на комисията.

Смятам, че тези внушения са абсолютно безпочвени и неотговарящи на истината. Лъжи, целящи да бъде увреден публичния образ на КФН, както и да създадат впечатление в обществото, че комисията не работи прозрачно и не функционира добре…”.

#Стоян Мавродиев #Борислав Богоев #Николай Попов #КФН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници