Според архивите: Вера Костова е първата “Мис София”

Според архивите: Вера Костова е първата “Мис София”
Първата "Мис София" е емигрантка в САЩ. Снимка: krasivi.bg
A A+ A++ A

Архивите разкриват, че първата “Мис София” е бъдещата емигрантка Вера Костова /Костоф/. Тя получава приза още през 1928 г. – цяла година преди първия конкурс – “Мис България” и еквивалента на нещо като “Мис Софийска област”, предаде krasivi.bg.

По-късно Вера заминава за Америка, тъй като годеникът й Атанас иска да се установят да живеят там. Именно на тях двамата американският писател Сидни Шелдън посвещава и един от последните си издадени у нас романи - "Кой се страхува от мрака" на Издателска къща "Бард". Каква е връзката с големия американски писател  Сидни Шелдън, който почина преди няколко години? Българката Вера Костова става негова тъща през 1989 г.

Красивата Александра Костоф-дъщеря на Вера и Атанас 18 години е до световния майстор на съспенса. Тя е моята муза, казва Шелдън, когато двамата бяха в България през 2005 г. Самата Александра е единствената от трите сестри в семейството, която никога не е идвала в България. Тогава световноизвестният писател видя за първи път родината на втората си съпруга. Класикът се среща с Александра Костоф /Сандра, или Сенди, както я нарича майка й/ четири години след като първата му съпруга е починала. Познава сестрата на българката и я моли да ги срещне.

Тя му отвръща, че едва ли ще стане, защото Сандра не иска да се вижда с никого и не излиза. Неотдавна 16-годишната дъщеря от първия й брак-Кимбърли е загинала при катастрофа. По-късно обаче съдбата ги среща на обща вечеря и така започва всичко. Двамата се женят на 14 октомври 1989 година. Тогава Шелдън е на 72 г., а Сандра - на 46 г. Кума е сестрата на булката-Рене. Очевидци твърдят, че по списъка на гостите, поканени на това събитие, може да се изучава историята на Холивуд.

#Александра #Атанас #Холивуд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници