До края на 2014 г. съкращават 2300 военни

До края на 2014 г. съкращават 2300 военни
Моето категорично намерение е да премахнем допълнително въведеното условие за пенсиониране, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Моето категорично намерение е да премахнем допълнително въведеното условие за пенсиониране, заяви министърът на отбраната Ангел Найденов пред БНР.

"То е един от елементите на системата за пенсиониране в българската армия. Това е допълнително въведено условие за допълнителна възраст, което беше въведено в края на 2012 година. Предвиждаше, освен изискуемите се години като на осигурителен стаж, да има и съответно навършени години за сержантите и за младши офицерския състав - 52 години и 54 години за старшия и за висшия състав. И съответно за друга категория труд- 42- 44 години. Това беше едно допълнително въведено условие, което събуди много напрежение, породи желание за напускане в хората, които придобиваха право на пенсия в края на 2012 година и близо 800 човека подадоха рапорти за освобождаване от Българската армия, каза Найденов.

Министър Найденов, коментира, че за съжаление ще има съкращения.

"Това, което ни очаква до края на 2014 година е съкращаване на личен състав от порядъка на 2300 човека. Това, което сме направили е да отменим част от планираните съкращения", обясни министърът.

#Ангел Найденов #Найденов #съкращения #армия #пенсиониране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници