Подписаха договорите за реконструкция на Централна гара - София

Подписаха договорите за реконструкция на Централна гара - София
Подписани бяха договорите с избраните изпълнители за строителство и строителен надзор по проект "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара-София". Снимка: www.skyscrapercity.com
A A+ A++ A

Подписани бяха договорите с избраните изпълнители за строителство и строителен надзор по проект "Рехабилитация на гаров комплекс Централна гара-София", предаде Агенция „Фокус”. Двама бяха допуснатите участници в процедурата за избор на изпълнител – Обединение Икар – Пътконсулт – Сарат и Обединение ТРТ.

Общата стойност на ценовата оферта е 1 379 000 лв. Първата сграда на гара София е построена през 1888 г. и за времето си е най-голямото съоръжение от подобен вид на Балканския полуостров. През 1964 – 1971 г. е изработен проект за нова гара и в периода 1972 – 1974 г. е построено сегашното приемно здание.

Вследствие на 36-годишната експлоатация без саниране и основни ремонти, както и огромния пътникопоток, преминаващ ежедневно през приемното здание, отделните строителни елементи на сградата са силно амортизирани.

След рехабилитацията, Централна гара София ще бъде напълно архитектурно обновена, отговаряща на изискванията за енергийна ефективност, чрез внедряване на възобновяем енергиен източник. До всички нива на гаровия комплекс ще се осигури достъп на лица с намалена подвижност.

#гара #рехабилитация #София #комплекс #експлоатация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници