Явор Куюмджиев: ЕРП-ата да направят инвестиции, за да се доставя енергия в нужния стандарт

Явор Куюмджиев: ЕРП-ата да направят инвестиции, за да се доставя енергия в нужния стандарт
Крайно време ЕРП-ата да направят нужните инвестиции, за да се доставя енергия в нужния стандарт. Това заяви зам.-председателят на Комисията по енергетика Явор Куюмджиев на среща в парламента с потребителски организации за обсъждане на законодателни промен
A A+ A++ A

Крайно време ЕРП-ата да направят нужните инвестиции, за да се доставя енергия в нужния стандарт. Това заяви зам.-председателят на Комисията по енергетика Явор Куюмджиев на среща в парламента с потребителски организации за обсъждане на законодателни промени в защита на потребителите от злоупотреба на естествените монополи, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Когато напрежението е под стандарта потреблението се вдига, заяви Куюмджиев. Когато падне напрежението, пада и токът, възрази Димитър Куюмджиев от Министерството на икономиката и енергетиката. По отношение на възможността клиентите да откажат плащане на употребена енергия в случай на некачествена услуга Димитър Куюмджиев заяви, че на много места в селата в страната напрежението е под 220 волта. На много места не са подменени трансформаторите.

Много голям процент хора ще се окажат в правото си да откажат плащане на употребена енергия, посочи той. Има недоверие между потребителите и Института по метрология, каза Димитър Куюмджиев, като се позова на жалби на потребители със съмнение за манипулации върху отчитането на електромерите. Той предложи проверките на устройствата да става в присъствие на жалбоподателя.

#Явор Куюмджиев #ЕРП-та #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници