Фандъкова: Мястото на посланията не е върху паметниците

Фандъкова: Мястото на посланията не е върху паметниците
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"В днешния ден посланието е актуално, но мисля че не е мястото на паметниците да се отправят такива важно обществени послания", коментира кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с боядисания в розово паметник на Съветската армия, предаде Фокус.

"Този паметник определено се превърна в такова място напоследък. Там има скулптори на видни наши художници и скулптори. Младите хора имат толкова много места в София, на които да отправят посланията си.", каза още тя.

По думите й – надписът има идейна стойност. "Няма как да не се съглася в днешния ден с подобно послание, но мисля че мястото не на паметници, които са част от художественото наследство на град", каза Фандъкова.

На въпрос - ще организира ли общината кампания по почистването, Фандъкова отговори:
„Този паметник е държавна собственост. Аз разговарях сутринта със заместник-областния управител; те са създали организация - да направят срещи с колегите от СДВР, Столична община и Столичния инспекторат. Готови сме да съдействаме с всичко, което е възможно. Няколкократно съм предлагала на подобни организации, които защитават културното наследство, както и на областния управител, да се направи покритие, което не позвлява подобни действия. То е скъпо - давам си сметка за това. Надявам се да помислят по въпроса", добави Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници