Бойко Борисов: Има жертви, защото се тутка администрацията

Бойко Борисов: Има жертви, защото се тутка администрацията
Според Борисов, ако министърът на регионалното развитие има малко доблест, няма да шикаклакви, а веднага трябва да се маха. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чакахме да се намотаят за магистрала „Тракия”. Сега от петък, събота, неделя, хиляди, хиляди граждани на България с часове чакаха в това задръстване, изнервяха се до полуда, след това шофират изнервени, и беше въпрос на часове да се случи катастрофа, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за агенция “Фокус”.

„Вие си спомняте, че ние и с минута не бавихме даден обект, стане ли готов. Защото той е обект, построен с 20 % от парите на българския данъкоплатец. Сега съоръжение за милиони стои дни наред, за да се натутка някаква администрация. И за съжаление има жертви”, каза Борисов.

Той настоя министърът на регионалното развитие да си отиде незабавно.

„Що се касае до политическите й обвинения, съветвам госпожата да се обади на вицепремиера Йовчев и да попита - за нашия подход. Вчера, при взрива в София, още преди да се знае причината, аз му се обадих и му казах: „Нека МВР да работи спокойно, от нашата партия няма да получи атаки”. Обадих му се, да му кажа, да работят спокойно - и от наша страна нямаше една думичка, която някой да произнесе. Още не се знаеше – дали е терористичен акт, дали е битово, дали е случайно, дали е акт на организираната престъпност, но - трябваше МВР да има спокойствие да работи. Сега тук, от десет дни, им обясняваме какво трябва да направят. Ние сме хора, които сме били в управлението. Много добре ни е ясно, че инцидент винаги може да стане и не бихме се възползвали политически от това. Но когато аз дни наред говоря, кметът на София Йорданка Фандъкова настоява, половината медии направиха репортажи, че магистралата е готова, че има задръствания, те не пожелаха дни наред да си размърдат – да не казвам какво. Това вече не е шега - загинаха хора", коментира Борисов.

Според него, ако министърът на регионалното развитие има малко доблест, няма да шикалкави, а веднага трябва да се маха.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на среща с местната структура на ГЕРБ в Добрич.

#Бойко Борисов #Борисов #Добрич #ГЕРБ #Цветлин Йовчев #Тракия #София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници