Любомир Попйорданов: Алтернативният туризъм е в застой

Любомир Попйорданов: Алтернативният туризъм е в застой
Алтернативният туризъм през 2013 г. е под силното влияние на неблагоприятните тенденции в икономическия живот. Снимка: news.expert.bg
A A+ A++ A

„Алтернативният туризъм през 2013 г. е под силното влияние на неблагоприятните тенденции в икономическия живот и гражданския протест на днешното обществено и политическо статукво“, каза в интервю за агенция „Фокус” Любомир Попйорданов, председател на УС на Българската асоциация за алтернативен туризъм.

„Потенциално България има всички предпоставки да бъде лидер като зелена и приключенска дестинация в Европейския югоизток. За това помагат и културното наследство, прекрасно запазената архитектура на много села и градове”, каза още Попйорданов.

„Според него е време държавата в лицето на Министерство на икономиката да се ангажира с един национален брандинг, в който да се даде приоритет на това лице на България, заедно с българската традиционна кухня, класното българско вино, българските води и всичко останало, което може да се обобщи със „здраве“ и вид антистрес програми.

„Не трябва да чакаме Сърбия, Македония и Румъния да окупират мястото, което ни се полага”, допълни Попйорданов.

#Любомир Попйорданов #брандинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници