Експерт: Черноморието ни е едно "грозно пате"

Експерт: Черноморието ни  е едно "грозно пате"
Снимка: bg.wikipedia.org
A A+ A++ A

Налице е едно безхаберие и къс хоризонт в дейността в нашата администрация, която е до продължителността на нейния мандат. Не се вижда необходимостта от опазване на дюните и пейзажа. Не се интересуват от темата за икономическо благополучие в бъдеще. Това заяви председателят на Асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов пред БНР.

"В България има нежелание да се прилагат законите и има приемственост в лошото управление на собствеността. Крайбрежната ивица на Българското Черноморие представлява държавна собственост. Държавата обаче не е защитавала методично своя интерес. Нашето Черноморие е едно "грозно пате", коментира Попйорданов.

Според него интересът на хората и инвеститорите трудно може да бъде балансиран.

"Нищо не е случайно. Независимо коя коалиция управлява, има нарушения. Това, което виждаме в момента, е демонстриране на желание нещо да се направи, за да се тушира общественото напрежение. Това, което се случва на Черноморието, се случва и в планините. Сценариите, по които тези територии се завладяват, са едни и същи. Това, което мен ме шокира, е желанието на правителството да се премахнат всички законови пречки да се строи в защитените територии на България. Това беше декларирано и от Министерството на туризма, и от другите министерства, в името на привличането на инвеститорите. А инвеститорският интерес никога не е в интерес на България. Интересът на хората, които искат да почиват на незастроени площи, и инвеститорите не може да се балансира", обясни Любомир Попйорданов.

#Любомир Попйорданов #Черноморие #Дюни #инвеститори #туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници