Възстановено е движението по бул. "Цар Освободител" след взрива

Възстановено е движението по бул. "Цар Освободител" след взрива
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възстановено е движението по бул. "Цар Освободител", въпреки че продължават повторните огледи на мястото на взривения китайски ресторант. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде Агенция „Фокус".

„Сутринта помолих полицията - да направи оглед, като най-напред започнат огледа отнавън, за да може да бъде пуснато движението. Продължават огледите и през днешния ден от страна на разследващите полицаи и от страна на екипите, които изпратих от конструктивни архитекти специалисти от Университета по архитектура в София", казa Фандъкова.

Работата от екипи от Район Средец по щетите на засегнатите апартаменти продължава. Ще се направи доклад, който ще бъде изпратен на Междувемствената комисия към МВР, ако има основание, разбира се, да бъдат подпомогнати хората.

На въпрос - дали причината за взрива е била грешка, или е било умишлено, Фандъкова отговори: "Това ще кажат разследващите органи. Всичко, което видяхме още снощи, с министър Цветлин Йовчев, и комисар Николай Николов, ни навежда на мисълта, че инцидентът с газовата бутилка за мен е по непредпазливост. Сутринта изпратих писмо до Държавната агенция за технически надзор с настояване - да се правят по-често подобни проверки за всички обекти с газови съоръжения и инсталация, защото напоследък зачестиха тези инциденти. Очаквам да се вземат всички мерки за по-сериозен контрол", каза Фандъкова.

#взрив #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници