При взрива е пострадала пристройка в задния двор

При взрива е пострадала пристройка в задния двор
A A+ A++ A

Пристройка в задния двор към сградата е пострадала от взрива на газови бутилки, каза архитект Влади Калинов от дирекцията по контрол на строителството към Столична община, предаде „Фокус".

По думите му - от взрива е пострадала само пристройка в сградата към задния вътрешен двор на сградата, която е двуетажна. От взрива са счупени дограми, стъкла и т.н. на сградата.

Постройката е строена отдавна. От взрива има счупени колони. Част от плочата се е скършила – обясни Влади Калинов.

На въпрос - дали е пострадала сградата на театъра „Българска армия", Калинов каза, че няма такова нещо.

Това, което огледът е показал, е, че няма никаква опасност за сградите, които са нормално построени, не във вътрешния двор.

Пострадала от взривната вълна е само тази постройка и няма опасност за останалите живущи. Ще се ограничи достъпът така, че да няма притеснения дали някой ще влезе вътре, обясни архитект Влади Калинов.

Утре ще дойдат конструктори, които ще започнат да обследват причините и ще бъде направен преглед за това – как ще бъде премахнато това, което е счупено, за да няма опасност за останалите живущи наблизо. Премахването трябва да се прави внимателно; в по-голямата си част то ще е ръчно, защото ще има опасност за останалите сгради, ако вътре се вкара техника. Техника може да се вкара само в задната част на сградата. Не може да се правят категорични заключения в момента, каза архитект Влади Калинов.
В момента са изнесени газовите бутилки, за които се предполага, че са причинили взрива, обясни той. Газовите бутилки са били няколко; уточнява се колко са се взривили. Сградата на китайския ресторант е частна собственост. След като се приключи с всички следствени действия, ще се каже кой е собственикът. В такава ситуация – първо се гледа да няма опасност за хората, да се ограничи достъпът и след това – всичко останало, обясни архитект Влади Калинов.

Кметът на района е на мястото на инцидента, както и вътрешният министър Цветлин Йовчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

#взрив София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници