Учредяват нова ромска паритя

Учредяват нова ромска паритя
Над 800 роми от цялата страна се очаква да пристигнат за учредителната конференция на новата партия „Обединение, прогрес и справедливост" в Пловдив. Снимка: novinar.bg
A A+ A++ A

Над 800 роми от цялата страна се очаква да пристигнат за учредителната конференция на новата партия „Обединение, прогрес и справедливост" в Пловдив. По неофициална информация, сред инициаторите са отцепници от различни ромски формации, политически поддръжници на БСП, съобщи “Дарик радио”.

Има няколко номинации за лидер на новата политическа формация, заяви един от членовете на инициативния комитет, Запрян Христев, който е кмет на пловдивското село Чалъкови. Сред учредителите има и бивши членове на „Европейска сигурност и интеграция" (ЕСИ), които още миналата седмица изразиха недоволството си, че в „Коалиция за България" не ги зачитат за коалиционни партньори.

Сред учредителите са и привърженици на партия „Солидарност" на Христо Младенов.

Според Христев, в новата партия няма да членуват само роми, а всякакви хора от 22 области на страната. Все още не са ясни целите и програмата, които ще бъдат обявени официално в неделя, или най-късно в понеделник.

#Христо Младенов #партия #отцепници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници