Отцепниците ИТН към Нинова: Бъдете много внимателни с партията на Слави

Отцепниците ИТН към Нинова: Бъдете много внимателни с партията на Слави
A A+ A++ A

"Приемете нашето уважение като народни представители, независимо от противоречията, които се случиха между вас и ИТН. Уважаваме позицията ви. Уважаваме мнението ви като народни представители". Така лидерът на БСП се обърна към депутатите, които решиха да напуснат партията на "Има такъв народ".

"С вас ще ни е по-лесен разговора, защото участвахте в съставянето на управленската Програма с мандатоносител ПП. Но искам да ви информирам, че на тези първи разговори поставяме на масата само програмата. От ИТН получихме предложения за промени и допълнения, с които ще ви запознаем. Ако се обединим около нея, ще говорим за структура на МС. Търсим преди всичко подкрепа за политиките, и за законодателна рамка в следващите 6 месеца с оглед това, което ни чака. Сами си давате сметка, че те няма да са лесни за България", каза още Нинова.

"Ние сме напълно сигурни, че желанието на БСП е да формира правителство в настоящия парламент и не търсите фиктивен разговор за третия мандат. Участвали сме активно в разработването на законодателната част на Програмата, когато мандатът беше в ПП и на експертно ниво притежаваме необходимия капацитет да се запознаем с предложенията на останалите групи, но и сме диалогично настроени", каза министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, който напусна ИТН.

"Напълно наясно сме, че българският народ очаква да няма избори. Ще направим всичко възможно, стига да няма абсолютно непреодолими различия. Макар тези шест гласа да не достигат и да не са необходими ако имате подкрепата на ИТН, ние считаме, че те са много важни", заяви той.

"Изразяваме изключителен скептицизъм към изявената диалогичност на ИТН и ви предупреждаваме да сте изключително внимателни в оценката на тяхното желание за работа, защото те можеха и трябваше да го покажат по време на действащото правителство. Те не го показаха и по време на реализацията на първия мандат, надявам се вие като лидер на БСП да ги обедините под общи цели и политики, а персоналният състав да остане на втори план, допълни Василев.

#ИТН #отцепници #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »