Михаил Миков: Вчера курсът „Дянков” остана назад в историята

Михаил Миков: Вчера курсът „Дянков” остана назад в историята
A A+ A++ A

При вчерашното решение за актуализацията на бюджета имаше много доводи, числа и аргументи, което за пореден път доказа, че курсът „Дянков” ще остане в историята. Това заяви пред журналисти председателят на 42-вото Народно събрание Михаил Миков по отношение на отхвърленото от народните представители вето на президента за актуализацията на бюджет 2013, предаде радио "Фокус" - Бургас".

По думите на Миков – „необходима е смяна, за която вчера е имало ясна заявка от министър-председателя, че като фискална политика в следващия бюджет през 2014 година ще продължи”. „Ние очаквахме и апелирахме за подкрепата на всички народни представители, включително и на тези от ГЕРБ, които заявяваха, че са за социалните придобивки и очаквахме да подкрепят тези заявления с гласуване. Те обаче не гласуваха за решенията за децата с увреждания и за изплащането с бизнеса”, коментира още председателят на Народното събрание. 

На въпрос дали БСП е вземало решение за превозването на хора от провинцията с автобуси, които да се включат в контрапротеста, Миков заяви: "Няма решение за извозване на хора в столицата. Дойдоха хора от различни части на България. Те подкрепят правителството и то не от вчера, а от доста време. Искат да дойдат в столицата и да подкрепят правителството". 

Михаил Миков присъства на официалната церемония за отбелязване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността „Петрова нива”, община Малко Търново.

#Михаил Миков #бюджет #гласуване #вето #контрапротест #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници